And the 12 points go to...

'De Troubadour', 'Ding-a-dong' of 'Calm after the storm'... Op zaterdag 18 mei is de finale van het Eurovisie Song Festival en het Meezingkoor bereidt zich 's middags (14-17u) voor met een duik in de Nederlandse geschiedenis van het festival.

Het is de tweede keer dat iedereen die dat wil met het Meezingkoor lekker een middag lang allemaal leuke nummers kan zingen in Theater Aan de Slinger in Houten. En het leuke is: de meezingers bepalen zelf het repertoire, door middel van een enquête.

Pianist en dirigent Tom Ruijfrok heeft al veel mensen geïnspireerd tot grote vocale prestaties, zeker ook mensen die alleen onder de douche Elvis durven te zijn. Verwacht een middag met veel lekkere songfestivalnummers, spontane meerstemmigheid en dat allemaal in een vrolijke, uitgelaten sfeer.

Het Meezingkoor gaat deze middag aan de slag met tien door de deelnemers zelf  gekozen nummers, waarvan de teksten geprojecteerd zullen worden. Thuis oefenen hoeft niet maar kan wel, want iedereen krijgt de gekozen nummers en de teksten vooraf toegemaild.

Koop kaarten

Zoals gezegd: jullie bepalen zelf welke Nederlandse songfestivalnummers we op 18 mei gaan zingen. Vul daarvoor onderstaande (chronologische) enquête in. We vertrouwen erop (en kunnen dat ook controleren ;-) ) dat iedereen dat slechts één keer doet.

Vergeten hoe al die nummers ook al weer klinken? Hier kun je ze allemaal nog even beluisteren.